Deurknoppen vervangen in huis

Deurknoppen vervangen in huis

Geplaatst door

Er zijn verschillende situaties waarin je een of meer deurknoppen in uw huis moet vervangen. Dus, wat uw situatie ook is, hier zijn enkele algemene tips voor het vervangen van deurknoppen, zodat je weet wat je kunt verwachten en hoe je veelvoorkomende valkuilen en fouten kunt vermijden.

Vervang deurknoppen die los of kapot zijn

Gebroken deurknoppen lijken misschien niet zo erg als je merkt dat je buitengesloten bent van je huis of vastzit in de badkamer. Evenzo kunnen losse deurknoppen slijtagepatronen of andere schade aan deurkozijnen, lijsten en zelfs de deur zelf veroorzaken. Het is het beste om defecte deurknoppen te repareren of te vervangen zodra je een probleem opmerkt.

Werk deurknoppen bij om uw decor te accentueren

Wanneer je verbouwt of opnieuw schildert, lijken die oude deurknoppen misschien niet te passen bij uw nieuwe stijl. Misschien lijken die oude knoppen gewoon een beetje te ruw, versleten of verouderd. Je kunt altijd oude werkende knoppen gebruiken op plaatsen die uit het zicht zijn, zoals op een garage of kelderdeur.

Plaats de vergrendelingsdeurknoppen naar binnen gericht

Een veelgemaakte fout bij het vervangen van een deurknop is om het binnenste slot aan de verkeerde kant van de deur te plaatsen. Zorg ervoor dat je een voorbeeld van het eindresultaat van uw werk bekijkt door de knop op zijn plaats te houden voordat je bouten bevestigt. Elke keer dat je een deurknop moet verwijderen, kan deze bekrast raken. Als je het de eerste keer goed doet, blijft uw deurbeslag er onberispelijk uitzien.

Denk eraan om de sluitplaat en scharnieren te vervangen

Het kan gemakkelijk zijn om het vervangen van de schuifplaat te vergeten, dit is de metalen plaat rond het vergrendelingsgat op het deurkozijn. Tenzij de sluitplaten en scharnieren passen bij uw nieuwe deurknoppen, wilt je ze waarschijnlijk tegelijkertijd vervangen.

Controleer de uitlijning van de bout

Een onjuist geïnstalleerde deurknop kan ook betekenen dat de grendelcilinder scheef of niet in het midden zit. Tochtstrippen kunnen ook van invloed zijn op hoe de deur sluit. Zorg ervoor dat de bout goed in en uit beweegt wanneer je aan de knop draait. Zorg er ook voor dat de deur goed sluit en vergrendelt.

Maak uw huis kindvriendelijk door deurklinken te vervangen

Sommige kamers in uw huis zijn misschien niet kindvriendelijk, of je wilt uw kleintjes gewoon in een bepaald deel van uw huis houden. Je kunt het voor de kinderen wat moeilijker maken om verboden deuren te openen door deurknoppen te installeren in plaats van deurgrepen.

 

Bron: Weijntjes