De voordelen van zacht water

De voordelen van zacht water

Geplaatst door

Door middel van het gebruik van een waterontharder kunt u uw harde water omzetten in zacht water en dit brengt een aantal voordelen met zich mee. 

Geen kalkaanslag meer

Een van de belangrijkste positieve effecten van een waterontharder is de verdwijning van kalkaanslag. Dit effect brengt ook nog een aantal neveneffecten met zich mee.

Minder tijd nodig voor schoonmaken

Uw badkamer schoonmaken gaat een stuk sneller zonder kalkaanslag, onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een gemiddeld gezin ongeveer 120 uur minder nodig heeft om te poetsen op jaarbasis.

Minder geld uitgeven aan schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen werken een stuk beter in zacht water, dit omdat het daarin eenvoudiger oplost. Hierdoor hoeft u minder schoonmaakmiddelen te kopen omdat u meer kan doen met dezelfde hoeveelheid. 

Minder waspoeder

Ook voor waspoeder is dit het geval, u heeft voor hetzelfde resultaat als nu minder wasmiddel en/of wasverzachter nodig. Wasverzachter kan zelfs helemaal weggelaten worden omdat was vaak hard wordt door de kalk die normaal gesproken in het water zit. 

Schonere vaat

Uw vaat gaat er een stuk schoner uitzien, zowel machine- als handwas. Voor uw handafwas heeft u minder afwasmiddel nodig en bij de vaatwasser is minder zout en spoelmiddel nodig. 

Bescherming van woning en apparatuur

De apparaten en elektra die zich in uw huis bevinden zullen ook blij zijn met de installatie van een waterontharder, hieronder zullen de positieve effecten hiervan genoemd worden.

Kalkafzetting in uw leidingen

Kalk gaat zich vaak ophopen in de waterleidingen van uw woning, hierdoor kan de leiding vernauwd worden wat resulteert in een verlaagde doorstroming. Na een tijdje kan de leiding volledig verstoppen. Dankzij een waterontharder kan er geen kalk meer ophopen in uw leidingen.

Energieverlies

De kalk die zich in de leidingen bevindt gaat zich ook afzetten in verwarmingselementen van allerlei huishoudelijke apparaten. Denk hierbij eens aan uw verwarmingsketel, (vaat)wasmachine, waterkoker en koffiezetapparaat. De kalk gaat zich als het ware als een isolatielaag vormen rondom het verwarmingselement, hierdoor is er meer energie nodig om het water op te warmen. 

Langere levensduur

De levensduur van uw huishoudelijke apparaten kan aanzienlijk verlengd worden door het gebruiken van een waterontharder. Door de kalkvorming gaan de apparaten normaal namelijk een stuk sneller stuk. 

Creëer uw eigen welness

Het gebruik van zacht water heeft een positieve invloed op uw gezondheid en uw mentale gemoedstoestand.

Begin de dag met zacht water

Wanneer u ‘s-ochtends onder de douche stapt en kan genieten van zacht water kunt u de dag een stuk beter uitgerust beginnen.

Zachter haar en zachtere huid

Uw haar en huid zullen een stuk zachter aanvoelen door het wassen met zacht water.

Minder detergenten

Detergenten zoals shampoo en zeep lossen beter op in zacht water, hierdoor hoeft u er minder van te gebruiken voor hetzelfde resultaat.

Zachtere kleding en handdoeken

Zoals net ook al eens benoemd kunt u het gebruik van wasverzachters halveren of zelfs helemaal elimineren. 

Na het lezen van deze blog enthousiast geworden over een waterontharder? Verdiep u eens dan verder in de waterontharder en kijk ook eens naar de prijzen van een waterontharder