De voordelen van een gashaard

De voordelen van een gashaard

Geplaatst door

Iedereen wil gezelligheid in huis. Zeker in de koudere winterdagen is dit cruciaal. Buiten in de kou is de gezelligheid ver te zoeken. Daarom moet je de warmte en het warme gevoel je huis in halen. Dit kan je doen door middel van een gashaard. Een gashaard geeft hetzelfde effect als de wat bekendere openhaard. Toch zijn er enkele verschillen. Deze verschillen zijn in de meeste gevallen positief. Hieronder zal ik enkele kenmerken en voordelen van gashaarden beschrijven.

De verschillende soorten gashaarden

Er zijn meerdere soorten gashaarden. De twee bekendste soorten zijn een vaste gashaard en een losse gashaard. De vaste variant zit in je muur en kost hierdoor iets meer moeite om te plaatsen. Daarnaast moet je goed nadenken voordat je deze versie van de gashaard aanschaft. Aangezien deze geplaatst wordt in je muur is het enorm onhandig als je besluit hem weer weg te doen. Wanneer je ondanks goede research alsnog enige twijfels hebt, is een losse gashaard misschien meer iets voor jou. Een losse gashaard staat los in je kamer en kan hierdoor verplaatst worden. Ook is hij makkelijk uit je interieur te verwijderen wanneer het toch een foute keuze blijkt of wanneer je simpelweg uitgekeken bent op de gashaard.

Een gashaard is enorm simpel en gebruiksvriendelijk

Een gashaard is enorm makkelijk in het gebruik. Dit maakt hem ook zo gebruiksvriendelijk. In tegenstelling tot een openhaard heeft de gashaard geen houtkolen nodig om te functioneren. Je hoeft dus niet telkens de energietoevoer bij te houden. De gashaard functioneert, zoals de naam al zegt, volledig op gas. Dit betekent wel dat er een gasleiding aanwezig moet zijn in je huis. Wanneer dit niet het geval is, moet deze worden aangelegd. Ook het starten van de gashaard is heel eenvoudig. Met een druk op een knop open je de gas toevoer en zal de haard gaan branden. Daarnaast is het ook heel eenvoudig om de gashaard weer uit te zetten. Je hoeft geen houtkolen uit te maken en je blijft niet achter met een laag as wat wel het geval is bij de verbranding van hout. Om de gashaard te stoppen met je weer op de knop drukken. Hierdoor zal de gas toevoer sluiten en zal de haard automatisch uitgaan. Verder onderhoud aan de gashaard is erg eenvoudig. Wanneer je de haard enkele keren hebt gebruikt kan er een vieze laag op de glazen ruiten van de haard ontstaan. Deze kan je eenvoudig schoonmaken met een doek.

Al met al zijn er dus meer dan genoeg redenen om een gezellige gashaard in huis te halen!

Bron: superrenovatie.nl