De tuin voorbereiden op de winterperiode

De tuin voorbereiden op de winterperiode

Geplaatst door

Het is alweer bijna oktober en de koude maanden komen eraan. Het is daarom tijd om je tuin voor te bereiden op de winter. Oktober is de perfecte maand om je tuin winterklaar te maken, omdat de grond nog niet te hard en bevroren is. Als je jouw tuin voorbereid op de winter zal dit je veel tijd schelen in het voorjaar om je tuin weer voor te bereiden op de zomer. In dit artikel geef ik je een aantal handige tips voor jouw tuin.

Schuttingen

Een schutting heeft een belangrijke rol in een tuin. Ze zijn in principe de muren van je tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schuttingen er mooi en verzorgd uitzien. Als jouw schuttingen aan vervanging toe zijn, raad ik aan om te kiezen voor een composiet schutting. Een composiet schutting is duurzaam, makkelijk te onderhouden en gaat lang mee. Je kan wel alvast een composiet schutting kopen, alleen is het verstandiger om de schutting in het voorjaar te plaatsen. 

Planten

Als je planten in de tuin hebt, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Bij de meeste planten hoef je niets te doen zolang de temperatuur nog boven de 0 is. Zodra de temperatuur daalt onder 0 is het van belang om sommige planten te onderhouden. Als je graag wil weten welke planten je moet onderhouden, kun je langs een tuincentrum gaan. Zij beschikken over genoeg kennis en ervaring op het gebied van planten. 

Overkapping plaatsen

Als je ook graag in de koude maanden van je tuin wil genieten, kun je ervoor kiezen om een overkapping te plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Toch willen de meeste mensen een houten overkapping plaatsen. Dit zorgt namelijk voor een warme uitstraling in je tuin. Het plaatsen van een houten overkapping is een hele klus. Je moet goed nadenken over welke materialen je wil gebruiken en je moet een waterafvoer en elektriciteit plaatsen. Een groot bijkomend voordeel van een houten overkapping is dat het bescherming biedt voor je tuinmeubilair. Daarnaast draagt het ook bij aan de waarde van je woning.