dakkapellen

De meest duurzame dakkapellen voor 2022

Geplaatst door

Ben je voornemens om je huis uit te breiden? Wellicht omdat je meer ruimte wilt in je huis. Dit kan gaan om bijvoorbeeld een berging om allerhande zaken in op te slaan. Maar het kan ook gaan om een erker voor je woonkamer.
Maar als je nou op de bovenverdieping wat meer ruimte wilt in een slaapkamer, dan is een dakkapel in Tilburg wellicht een goed idee.

Dakkapel
Met een dakkapel kun je op een slaapkamer of zolder meer ruimte creëren en zorgen voor meer lichtinval. Er zijn vele soorten en maten dakkapel te verkrijgen. Wat momenteel natuurlijk een hort topic is, is het onderwerp duurzaam. Hoe kun je nu een duurzame dakkapel laten plaatsen? Daar gaan we hieronder op in.

Dakkapel met zonnepanelen er op
Op veel bestaande dakkapellen kun je geen zonnepanelen plaatsen. Simpelweg omdat deze kapellen er niet geschikt voor zijn. Vaak zijn ze al wat verouderd of is de constructie niet stevig genoeg om er panelen op te leggen.
Wil je nu in 2022 panelen laten plaatsen, denk dan aan de mogelijkheid om er meteen zonnepanelen op te laten plaatsen. Dus let er op dat de draagkracht voldoende is in de constructie. Tegenwoordig zijn er zelfs al modellen die geïntegreerde zonnepanelen hebben.

De dakkapel zelf
Je kunt er ook op letten waar de dakkapel zelf van gemaakt is. Als je hier zeggenschap over hebt dan kun je er op toezien dat het materiaal dat gebruikt wordt, gerecycled materiaal is. Dus hergebruikt materiaal.
Buiten het gebruik van gerecycled basis materiaal is het gebruik van kunststoffen ook duurzamer dan bijvoorbeeld hout. Als je de dakkapel namelijk van hout laat maken, dan is dit veel onderhoudsgevoeliger en minder duurzaam. Dakkapellen gemaakt uit kunststof gaan jarenlang mee zonder dat je er omkijken naar hebt.
Wat helemaal mooi zou zijn is de dakkapel te laten maken uit kunststof dat gerecycled is. Dit is ook mogelijk. Dan ben je dus in een klap dubbel goed bezig.

Kijk ook naar de kozijnen en de ramen die aangebracht worden in de dakkapel. Zorg dat dit ramen van goede kwaliteit zijn die dus geen warmte van binnen naar buiten door laten en die de kou buiten houden. Dit scheelt in de stookkosten en in de verbruikte energie. Zodoende ben je bezig met een beter milieu.

Kijk bij het bepalen van de plek voor de dakkapel naar de lichtinval. Op welke kant van het huis kun je hem het beste plaatsen om zoveel mogelijk lichtinval te krijgen? Dat scheelt energieverbruik voor verlichting.