bekende kunstplanten

De meest bekende kunstplanten vind je hier!

Geplaatst door

Gaat jou plant al voor de zoveelste keer dood terwijl je echt dacht dat je er genoeg liefde aan gaf? Dit kan komen omdat je er werkelijk niet genoeg liefde aan geeft, maar ook door de ruimte waar de plant staat. Het kan zijn dat er weinig zonlicht op komt, of dat er veel temperatuurschommelingen zijn. Dit gaat de natuurlijke groei van de plant tegen, het kan dus zo zijn dat je genoeg liefde aan je planten geeft maar je planten de omgeving gewoon niet zo fijn vinden. Maar als je opzoek gaat naar kunstplanten kom je er heel veel tegen. Er zijn bijvoorbeeld goedkope kunstplanten maar ook hele dure die niet van echte te onderscheiden zijn. Daarnaast zijn ze in elke stad wel te koop. Woon je in Rotterdam? Dan kun je kunstplanten in Rotterdam kopen bij verschillende winkels en webshops. In deze blog word je op de hoogte gebracht van alle trends van de kunstplanten en de voordelen ervan.

voordelen

Voordat ik alle trends met je deel wil ik graag duidelijk maken waarom je kunstplanten zou moeten nemen.

  • Onderhoudsgemak, kunstplanten hebben weinig onderhoud nodig. Je hoeft nooit meer onkruid te wieden, water te geven en nooit meer verdelgingsmiddelen te gebruiken.
  • Flexibel, Je kan de planten makkelijk verplaatsen en je hoeft er niet bij na te denken of ze wel genoeg zonlicht krijgen. Ideaal toch?
  • Kost geen tijd voordat ze volgroeit zijn. Wil je groen? Je krijgt gelijk groen. Je hoeft met kunstplanten gelukkig niet te wachten tot ze na 3 jaar meer blad hebben.

Bomen

Op nummer 1 van de kunstplanten trend staan bomen. Deze worden gebruikt in openbare ruimtes waar het sneller kan tochten en de temperatuur niet constant is. Denk maar bijvoorbeeld aan restaurants, hotels en overdekte winkelcentrums. Bomen geven een luxe uitstraling, zeker olijfbomen. Deze is dan ook één van de meest verkochte kunstboom die er is. Olijfbomen kunnen bijvoorbeeld niet tegen tocht. Bijna elke grote ruimte toch het wel. Dan is een kunst versie een hele goede oplossing.

Hangplanten

De trend van de jaren ’70 is weer helemaal in: hangplanten. Deze hangplanten hebben dan ook een nieuw jasje. Hangplanten zijn weer helemaal in; op kantoor of in de horeca. Hangplanten zijn eigenlijk helemaal niet zo heel handig. Zeker als het gaat om water geven. Op kantoor is de kans groot dat ze boven elektronica hangen. Water geven is dan erg spannend, maar de plant eerst er af halen vinden we al snel te veel werk. Gelukkig heb je deze problemen niet meer bij het nemen van een kunstplant. Deze planten zijn onderhoudsvrij dus geen gedoe meer met water geven op een hoogte.

Kunstbloemen

Bijna niets is mooier en gezelliger als een mooi boeket bloemen op tafel of op een balie van een receptie. Bloemen geven een bepaalde gezellige en verzorgde indruk. Maar elke week een nieuwe bos bloemen kopen bij de bloemist kost een hoop geld. Je kan daarom maar beter een goede investering doen in een kunst boeket.