nieuwbouw

De grootste problemen waar je tegenaan kan lopen met nieuwbouw

Geplaatst door

Het is een droom van veel mensen, een nieuwbouwhuis kopen. Je zou denken dat er bij een nieuwbouwhuis geen problemen zullen zijn. Dit is echter niet het geval. Ook bij een nieuwbouwhuis kunnen er problemen ontstaan. Het kan daarom handig zijn om van tevoren een expert in te schakelen. Zo biedt VvE beheer Utrecht verschillende diensten aan die kunnen helpen bij het oplossen van problemen. Wij hebben de grootste problemen waar je tegenaan kunt lopen voor je op een rijtje gezet.

Alles wordt kaal opgeleverd

Het eerste probleem is dat alles kaal wordt opgeleverd. Je zult dus alles zelf moeten gaan regelen. Denk hierbij aan de vloer, de muur maar ook de badkamer en de keuken. Dit klinkt voordehand liggend, maar tijdens de bouw worden alle leidingen en elektriciteit aangelegd en dit kan hierna niet meer veranderd worden. Mocht je het bad toch aan de andere kant van de badkamer willen plaatsen, dan moet je dus extra kosten maken om het te veranderen.

Isolatie

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd afwachten hoe goed de isolatie is. De bouwvereniging doet uiteraard zijn uiterste best om de woning zo goed mogelijk af te leveren. Toch kan er altijd iets niet goed zijn gegaan. Daarnaast kan het ook voorkomen dat het isolatiemateriaal na een tijd niet meer zijn werk doet.

Vochtschade en lekkages

Tijdens het bouwen van je nieuwe woning schijnt natuurlijk niet altijd de zon. Een van de meest voorkomende problemen bij een nieuwbouw is dan ook vochtschade. Doordat het heeft geregend of gesneeuwd kan er op sommige plekken vocht zijn ontstaan. Vocht kan na verloop van tijd vochtschade opleveren.

Naast vochtschade kunnen er ook lekkages ontstaan. Tijdens de bouw worden er namelijk leidingen aangelegd die kunnen gaan lekken. Dit is niet altijd direct met het blote oog te zien. Om deze reden kom je er vaak pas achter wanneer het huis wordt opgeleverd.

Krassen in het raam

Bij het bouwen van je nieuwe woning worden ook de ramen geplaatst. Hierna zijn de bouwvakkers nog wel bezig met de woning. Hierdoor kan het zijn dat er krassen in het raam komen. Dit kan bijvoorbeeld ook gebeuren met de deuren in het huis.

Bij een nieuwbouwwoning zijn er dus genoeg problemen waar je tegenaan kan lopen. Bekijk alles dus goed bij het opleveren van je nieuwe woning. Mocht je dingen zien of opmerken geef dit dan gelijk aan. Ook al lijkt het klein, geef het toch aan. Het inschakelen van een expert is zeker aan te raden.