woning-beste-vloer

De beste vloeren voor jouw nieuwe woning

Geplaatst door

Je hebt een nieuwe woning gekocht of laat een woning bouwen. Dat is natuurlijk mooi en je bent waarschijnlijk ook al bezig met de inrichting van het huis. Welke kleuren ga je op de muur gebruiken? Wil je behang of verf en welke vloer wil je laten leggen. Dat zijn allemaal keuzes die je voor een langere tijd maakt en waar je dus goed over na moet denken. Daarom kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken met betrekking tot het kiezen van een vloer. In dit artikel lees je dan ook over verschillende soorten vloeren en ede mogelijkheden daarmee.

Laminaat

De keuze voor laminaat wordt vaak gemaakt als er een nieuwe vloer gelegd moet worden. Het materiaal is eenvoudig op maat te maken en kan snel worden gelegd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen voor dit materiaal kiezen. Laminaat heeft verschillende voor- en nadelen. Het voordeel van laminaat is dat je snel resultaat hebt en een vloer kunt leggen door het hele huis. Als je een beetje handig bent, dan kan dat ook goed zelf. Nadelen zijn dat er altijd gebruik moet worden gemaakt van een ondervloer en dat er plinten nodig zijn.

Vinyl

Een andere soort vloer die veel in huizen gebruikt wordt is vinyl. Vroeger werd dit materiaal ook wel een zeilvloer genoemd, maar de samenstelling en kwaliteit van dit product is zodanig veranderd dat er met vinyl een degelijke vloer komt te liggen. Het voordeel is dat vinyl goed schoon te houden is, gelegd kan worden zonder ondervloer en dat het ook snel gelegd kan worden. Een nadeel is dat de kans op beschadigingen van het materiaal in de loop van de tijd kunnen optreden.

PVC

Wil je een degelijke vloer hebben die lang mee gaat? Dan kun je ook kiezen voor PVC. Dit is een materiaalsoort die stevig is, tegen een stootje kan en die door vakmensen gelegd kan worden voor jou. De voordelen van een PVC-vloer zijn dat dit zeer sterk materiaal is wat goed onderhouden kan worden. Door de eigenschappen kunnen er ook moeilijk beschadigingen ontstaan op een vloer van PVC. Dit materiaal is geluiddempend waardoor het ook zeer geschikt is in appartementen. Het is verder ook goed mogelijk om gebruik te maken van een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming. Een nadeel van een PVC-vloer kan zijn dat de ondergrond volledig geëgaliseerd moet zijn.