verbouwen en inrichten slaapkamer

De beste tips bij het verbouwen en inrichten van de slaapkamer

Geplaatst door

We staan er vaak niet bij stil hoeveel tijd we daadwerkelijk in de slaapkamer doorbrengen. Uitgaande van acht uur slaap per nacht is dit toch al gauw een derde van ons gehele leven. Hoewel de slaapkamer voornamelijk een ruimte is om in te slapen, zal mag dit natuurlijk geen reden zijn om dit een sfeerloze en saaie ruimte te laten. We zijn dol op interessante slaapkamers. Slaapkamers die niet alleen heel functioneel zijn met goede bedden en de juiste raambekleding, maar die ook nog eens uitnodigend zijn. Een heerlijke plek om in te relaxen en de drukte van de alledaagse dag van je af te schudden.

Ben jij op zoek naar een leuke manier om jouw slaapkamer sfeervol in te richten en wellicht zelfs wat te verbouwen? In dit artikel geven we enkele tips!

Wat is er nodig?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de slaapkamer eens onder de loep te nemen. Wat heb je nodig om deze zo uitnodigend en functioneel mogelijk te maken? Heb je te weinig ruimte in de slaapkamer en is het bijvoorbeeld mogelijk om twee ruimtes door te trekken? Dan sta je wellicht voor een grotere verbouwing dan wanneer de ruimte zelf al aan alle wensen voldoet.

Kies je voor een grootschalige slaapkamerverbouwing? Bepaal dan van tevoren welke klussen je zelf kunt uitvoeren en wat je aan een vakman overlaat. Door hier de juiste keuzes in te maken kan je eenvoudig veel geld besparen. Ook wanneer je een vakman inschakelt is het belangrijk om eerst wat vergelijkend onderzoek online te doen. Iedere ervaren klusser hanteert andere tarieven. Op basis van ervaringen van andere klanten en de tarieven die de vakmensen rekenen kun jij een doordachte keuze maken.

Investeer in je slaapkwaliteit

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor een goede gezondheid. Zowel fysiek als mentaal is het noodzakelijk om voldoende te slapen. Dit klinkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Dat blijkt ook wel uit de cijfers van de Gezondheidszorg. Steeds meer mensen kampen met slaapproblematiek. Dit is vaak eenvoudig op te lossen door niet alleen je eigen gedrag voor het slapengaan te veranderen, maar ook door te investeren in een betere slaapkwaliteit. Een goed bed, matras, hoofdkussen en de juiste dekbedden van weidswonenenslapen.nl kunnen al het verschil in de wereld maken.

Gebruik de juiste kleuren

Het kleurgebruik is in ieder interieur natuurlijk van belang om de juiste sfeer in de ruimte te krijgen. In de slaapkamer is dit wellicht nóg wat belangrijk. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat kleuren de hersenen kunnen prikkelen. Ze kunnen zowel voor rust als creativiteit en drukte zorgen. In de slaapkamer is het uiteraard van belang dat je tot rust kunt komen. Maar welke kleuren zijn hiervoor geschikt?

In de slaapkamer zien we voornamelijk neutrale en warme kleuren. Denk bijvoorbeeld aan grijs, beige, crème wit, maar ook aan warmere kleuren zoals warm rood, blauw of pasteltinten. Probeer drukke prints en patronen zoveel mogelijk te voorkomen. Deze kunnen de hersenen prikkelen om juist actiever te gaan werken, waardoor het moeilijker is om in slaap te komen. Wil je toch wat meer kleur aan de slaapkamer toevoegen? Werk dan met enkele simpele en kleurrijke accessoires. Dat geeft een leuk contrast aan een verder neutrale slaapkamer, terwijl je ondertussen wel de rustgevende sfeer zal bewaken.