woonkamer

De beste manieren waarop jij jouw woonkamer gezelliger kunt maken

Geplaatst door

Wanneer je de woonkamer in gaat richten kun je ervoor kiezen om dit precies te doen zoals alle woonbladen en blogs het aanraden, met de nieuwste en duurste materialen volgense de laatste trends. Dit ziet er natuurlijk hartstikke hip uit, maar wordt jouw woonkamer hier ook gezelliger door? De woonkamer zou de kamer in het huis moeten zijn waar je gezellig met het hele gezin bij elkaar kunt komen en waar een fijne sfeer wordt uitgestraalt. Laat desnoods een verhuizer nieuwe inboedel naar je woonplek brengen om je huis van een nieuwe stijl te voorzien. Met de tips in dit artikel zul jij van jouw woonkamer een gezellige sfeervolle ruimte kunnen maken waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Mooie planten

Het gebruik van planten als vorm van decoratie is iets waar we de laatste tijd steeds meer over horen en dat is helemaal niet gek. Planten in je huis zien er namelijk super sfeervol uit en werken ook nog een stress afnemend. Ga voor een combinatie van planten die bij jouw en de rest van je woning past. Als je iets wilt dat echt opvalt kun je bijvoorbeeld gaan voor een mooie grote plant met prachtige bladeren. Op woonhandig.nl vind je nog andere tips over het inrichten van je woonkamer met planten en meubels. Wanneer je het liever iets minimalistischer houdt zou je kunnen kiezen voor een aantal kleinere planten die je op je vensterbank of op een klein kastje kunt zetten. Ben je niet zo weg van al dat groen en ga je liever voor iets meer kleur? Koop dan een grote bos kleurrijke bloemen en zet dit op een opvallende plek in je woonkamer zodat de geur zich lekker kan verspreiden. Wees niet bang om verschillende plantensoorten met elkaar te combineren, planten heb je namelijk nooit genoeg.

Een mooi vloerkleed

Naast dat een vloerkleed er erg leuk uitziet zorgt het er ook voor dat het lekker warm blijft in huis. Het vloerkleed zorgt er namelijk voor dat meer warmte wordt vastgehouden waardoor jij geen koude voeten zult krijgen. Een mooi zacht vloerkleed heeft verder ook een erg knusse uitstraling waardoor een ruimte er helemaal van opfleurt. Kleden heb je in verschillende soorten en maten en in alle kleuren van de regenboog. Ga je voor een egaal kleed of voor een kleed met mooie patronen? Je kunt echt overal tussen kiezen. Tip: Wanneer het grootste deel van je interieur uit lichtere kleuren bestaat kun je het beste kiezen voor een donkerder vloerkleed zodat er een contrast ontstaat. Andersom is dit ook het geval. Verder is het verstandig om het patroon van je vloerkleed wat rustiger te houden wanneer de rest van je interieur al vrij druk is. Anders zal een ruimte er heel rommelig en chaotisch uit komen te zien.

Persoonlijke spullen

Een woonkamer wordt ook wel gezien als het hart van een huis. Wat hier ook zeker niet mag ontbreken zijn persoonlijke accessoires waardoor een huis een echt thuis wordt. Hang daarom leuke fotolijstjes op met foto’s waar je vrolijk van wordt en geef accessoires met persoonlijke herinneringen een mooie plek. Denk bijvoorbeeld aan souvenirs van leuke reizen naar het buitenland of aan knutselwerkjes van de kinderen. Deze persoonlijke touch zal je woonkamer gegarandeerd een stuk gezelliger en huiselijker maken.

Door het toepassen van bovenstaande tips zul jij jouw woonkamer zeker een stuk gezelligere kunnen maken. Vind je het toch best moeilijk om aan de slag te gaan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je dan graag verder.