inrichten van je keuken

De 4 beste tips voor het inrichten van je keuken

Geplaatst door

De keuken neemt een steeds belangrijke rol in in huis. Vaak wordt er niet alleen meer gekookt maar ook geborreld, gegeten en gekletst. Hiervoor hoeft de keuken echt niet perse heel groot te zijn. Hooguit dat je een verhuisbedrijf nodig hebt om bijvoorbeeld je koelkast aan te leveren of een eettafel. Door een kleine keuken leuk in te richten kan deze namelijk net zo functioneel en gezellig worden. Met de 4 onderstaande tips voor het inrichten van je keuken zul jij je keuken kunnen omtoveren tot een gezellige multifunctionele plek in huis!

Lichte kleuren

Door gebruik te maken van lichte kleuren in een ruimte zorg je ervoor dat deze groter en rustigere oogt. Dit is ook het geval bij de keuken. Wanneer je dus een kleine keuken hebt en groter wil laten lijken dan kun je het beste een lichte basiskleur gebruiken zoals wit, lichtgrijs of beige. Graag verder lezen over kleuren en je wooninrichting? Op woonkamerinterieur.nl vind je het. Naast dat deze kleuren je keuken een frisse uitstraling geven zorgen ze er ook voor dat je makkelijk andere (gekleurde) accessoires kunt toevoegen. Dit zal er erg leuk uitzien en doordat de ondertoon van de keuken ligt is zal dit een mooi contrast bieden.

Genoeg opbergruimte

Kleine keukens zijn wat lastiger in te richten dan grote keukens doordat je simpelweg minder ruimte hebt om te gebruiken. Als je over veel keukenapparatuur beschikt kan het lastig zijn om dit allemaal goed op te bergen en daarom is het belangrijk dat je goed gebruik maakt van de hoogte van je keuken. Zo kun je meer kastjes en dus ook meer spullen kwijt. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een openstaande kast of voor verschillende planken waar je dingen op kunt zetten. Hiermee gebruik je de beschikbare ruimte in je keuken optimaal. Zorg er wel voor dat je makkelijk bij de spullen kunt die je op de kastjes plaats en gebruik anders een stoel of trap op deze van een plank te halen. Zo voorkom je dat je spullen naar beneden trekt die dan op je kunnen vallen. 

De perfecte vloer

Wanneer je de keuken gaat inrichten zul je erachter komen dat er veel verschillende dingen zijn waar je rekening mee dient te houden. Zo moet je meubelstukken, kasten, ovens, en keukengereedschap uitkiezen omdat je deze items nou eenmaal allemaal nodig hebt in je keuken. Ook bij de keuze voor een vloer zul je stil moeten staan. Kies je voor een vloer die hetzelfde is als de rest van je huis of kies je juist voor totaal iets anders? Ga je voor hout, beton of toch tegels? Dit zijn allemaal dingen waar je over moet nadenken wanneer je de vloer gaan uitzoeken. 

Een originele achterwand

Vaak wordt gekozen om de achterwand van de keuken rustig en egaal te houden zodat het perfect bij de rest van de keuken past. Wanneer je wat extra sfeer aan je keuken toe wilt voegen kun je er ook voor kiezen om juist iets origineels met je achterwand te doen. Denk er bijvoorbeeld eens over na hoe een muur van mozaïek in jouw keuken zou staan. Als je dit toch niet iets te heftig vindt dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een leuke spiegel of fotolijstjes op te hangen. Zo geef je de keuken meteen een persoonlijke touch!

Met bovenstaande tips zorg jij er gegarandeerd voor dat je keuken wordt omgetoverd tot de fijnste plek van het huis. Houd deze tips dus in gedachten bij het inrichten van je keuken en geef er een persoonlijke draai aan. Bij vragen of wanneer je meer keuken inspiratie op wilt doen kun je altijd contact met ons opnemen.