Topdak.nl

Dakdekker zoeken: zo vind je een geschikte dakdekker

Geplaatst door

Wanneer er iets aan je dak moet gebeuren, is het vaak een goed plan om hiervoor een dakdekker in te schakelen. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte dakdekker zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Hoe vind je nu een geschikte dakdekker bij jou in de buurt? Een ding waar je op moet letten zijn de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd.

Benieuwd waar je nog meer op moet letten? Lees in deze blog hoe je een geschikte dakdekker vindt.

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een dakdekker?

Er zijn erg veel dakdekkers waaruit je kunt kiezen en hierdoor lijkt het meestal een onmogelijke opgave. Hoe vind je dan een geschikte dakdekker bij jou in de buurt? Er zijn een aantal aandachtspunten die je hierbij kunnen helpen. Hieronder vind je een aantal aandachtspunten die je kunnen helpen bij de zoektocht.

 1. Spoed of niet?

Gaat het om een spoedgeval? Dan moet je op zoek gaan naar een dakdekker met een 24 uursservice. In dit geval komt hij direct bij je langs om de schade te herstellen. Wanneer er sprake is van een lekkage of de dakbedekking zit los vanwege een storm is er sprake van spoed. In andere gevallen is het slim om geen gebruik te maken van de spoedservice, omdat dit extra kosten met zich meebrengt.

2. Welke werkzaamheden moeten worden verricht?

Er zijn een aantal werkzaamheden die een dakdekker kan uitvoeren. Niet elke dakdekker kan alle werkzaamheden uitvoeren. Ga daarom op zoek naar een dakdekker die de werkzaamheden kan uitvoeren die voor jou nodig zijn. Er zijn verschillende werkzaamheden waar een dakdekker zich mee bezighoudt: dakonderhoud, dakreparatie, dakrenovatie en andere werkzaamheden zoals het plaatsen van dakramen of dakkapellen.

3. De kosten van een dakdekker

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte dakdekker is het belangrijk om te kijken naar de kosten van een dakdekker. De prijzen van dakdekkers verschillen namelijk. Vergelijk daarom verschillende dakdekkers om te kijken welke dakdekker binnen jouw budget past. Gemiddeld kost een dakdekker tussen de €35,- tot €50,- per uur. Meer informatie over de kosten van een dakdekker vind je op Topdak.nl.

4. Keurmerken

Ben je op zoek naar een dakdekker met een goede garantie? Dan is het verstandig om naar de volgende keurmerken te kijken: KOMO-keurmerk en Dakmerk. Het KOMO-keurmerk garandeert een goede garantie, klantvriendelijkheid en natuurlijk kwaliteit. Het Dakmerk is specifiek voor platte daken.

5. Heb je specifieke wensen?

Het kan zijn dat je specifieke wensen hebt, zoals het laten aanbrengen van een metalen dakbedekking of een rieten dak. Zoek een dakdekker die hierin is gespecialiseerd. .