Dak- en gevelbekleding op maat

Geplaatst door

Bij het vernieuwen van dak- en gevenbekleding kiezen dakdekkersbedrijven steeds vaker voor het gebruik van metaal. Dit zorgt voor een nieuwe en frisse uitstraling aan uw pand en het isoleert en beschermd uw dak tegen de meest hevige weersomstandigheden. De keuze uit metaal kent tal van voordelen en mede daardoor is metaal Nijmegen steeds populairder geworden de afgelopen jaren. Er zijn dan ook diverse soorten metaal om uit te kiezen. Een groot aantal hiervan is ook geschikt voor de nodige metaalbewerkingen. Zo zijn aluminium, zink of lood op verschillende wijze te bewerken met zagen, coaten, lassen, kralen, knippen of zetten.

Wat houdt zetwerk op maat in?

Als u echt voor precisie maatwerk gaat, dan wordt er eigenlijk altijd gekozen voor zetwerk op maat. U zult het hoogstwaarschijnlijk ook veel terug zien in de architectuur van Nijmegen. Bij het zetwerk proces wordt gebruik gemaakt van een zetbank of kantbank om het staalplaatmateriaal in een andere vorm te buigen. Hierdoor is het mogelijk om een product op maat precies te laten aansluiten op uw dak. De producten hoeven dus niet aan elkaar gelast te worden en het kan zelfs over uw bestaande dak- en gevelbekleding heen geplaats worden. Een van de meest gekozen metalen is zink.

De toepassingen van zink materiaal

Zink zult u steeds vaker terug zien op de daken van Nijmeegse panden en woningen. Dit materiaal is de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Zink kent genoeg toepassingsmogelijkheden en het wordt voornamelijk gekozen voor dak- en gevelbekleding. Er kunnen ook afdekkappen, afvoeren, boeiboorden, dakranden, daktrimmen, ontluchtingen, waterslagen en noodoverstorten van gemaakt worden. Zink is voornamelijk populair door zijn lange levensduur. Zelfs na maar liefst 50 jaar is het nog steeds niet broos en blijft het dezelfde eigenschappen behouden. Zink is ook gemakkelijk te repareren. Door de hoge corrosiebestendigheid zal een routineonderhoud niet nodig zijn. Dit zal u door de jaren heen veel geld besparen.

Metaalbewerkingsbedrijven in Nijmegen

Een deskundig bedrijf nodig voor uw metaalbewerking Nijmegen? In Nijmegen zijn er genoeg bedrijven te vinden die u verder kunnen helpen. Mocht u hier niet zo in thuis zijn, dan is het verstandig om het hoogst voorgeschreven metaalbewerkingsbedrijf in te schakelen. Professionals zullen met u meekijken om tot een geschikte oplossing te komen voor het dak van uw pand of woning. En zij kunnen u ook voorzien van alle informatie en advies over metaalsoorten en de werkwijze achter zetwerk op maat. Met machineparken tot hun beschikking zijn ze in staat om u de beste service te bieden en de producten af te leveren voor de montage.