Daarom moet je kiezen voor een bruin houten vloer

Geplaatst door

Als je een nieuwe vloer laat leggen, dan zal je kunnen kiezen uit veel mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is kiezen voor een bruin houten vloer. Dit soort vloer is een goede keuze, want het heeft heel wat voordelen. Benieuwd naar wat deze zijn? Je ontdekt ze hier!

Een charmante uitstraling
Als je kiest voor een bruin houten vloer, dan kies je voor charme. Er is geen enkel ander materiaal dat zoveel warmte en gezelligheid uitstraalt dan hout. Hierdoor is dit de ideale keuze voor in een landelijk interieur. Een bruin houten vloer past echter ook mooi in een industrieel interieur, waar hout, beton en metaal vaak worden gecombineerd en als je de bruin houten vloer juist combineert, dan past het zelfs geweldig in een modern interieur!

Goede isolatie
Hout is ook een materiaal dat goed isoleert. Dat wil zeggen dat het in de winter beter warm blijft en dat je in de zomer kan genieten van een fris woonklimaat. Hierdoor zal je heel wat geld uitsparen op je energiefactuur. Een houten vloer is dus een uitstekende investering!

Milieuvriendelijke keuze
Als je kiest voor een houten vloer in Veghel, dan kies je voor een materiaal dat milieuvriendelijk is. Er wordt geen gebruik gemaakt van schadelijke stoffen tijdens het productieproces.

Duurzaamheid en stevigheid
Een houten vloer is erg stevig door zijn dikte. Bovendien zijn de meeste houten vloeren voorzien van een afwerkingslaag, waardoor ze beter beschermen tegen vocht. Houten vloeren gaan dankzij hun kwaliteit erg lang mee. Daardoor kan je er lang van genieten!

Makkelijk schoon te maken
Sommige vloeren kunnen een heel gedoe zijn om schoon te maken. Na uren schrobben worden ze snel weer vuil. Dat kan erg frustrerend zijn. Houten vloeren maken je leven makkelijker, want ze zijn erg makkelijk om te onderhouden. Hierdoor bespaar je veel tijd, moeite én frustraties.

Waar plaats je een bruin houten vloer?
Een bruin houten vloer past overal geweldig, maar het hangt er een beetje vanaf of je kiest voor een massief houten vloer of parket. Als je bijvoorbeeld je woonkamer wilt voorzien van een bruin houten vloer, maar je ook graag vloerverwarming wilt, dan is een massief houten vloer geen optie. Dit type vloer kan je namelijk niet combineren met vloerverwarming. In dat geval kan je wel kiezen voor parket. Daarnaast is een houten vloer ook niet ideaal voor in de badkamer, omdat deze niet vochtbestendig genoeg is en beschadigd kan raken. In alle andere kamers is een bruin houten vloer de ideale keuze!