Bouw vacatures

Geplaatst door

Best opmerkelijk eigenlijk, terwijl de vacatures in allerlei branches nogal te wensen overlaten, lijken vacatures alleen maar toe te nemen. Het kan een goede reden zijn om voor de bouwwereld te kiezen. Omdat de kans op een baan in deze branche op het grootst lijkt. Sterker nog; gezien de bouw vacatures die elke week weer openstaan is het zo goed als zeker dat je na de opleiding gelijk aan de slag kunt.

Aantal vacatures in de bouwwereld lijkt alleen maar toe te nemen
Bouw vacatures
zijn niet alleen vacatures voor mensen die metselen. Integendeel, ook op managementniveau zijn de vele bouw vacatures van toepassing. Nederland had de afgelopen jaren enorm te kampen met de gevolgen van de economische crisis, op de bouwwereld leek die echter nooit grip te krijgen. En ondanks het feit dat de gevolgen van de crisis in bepaalde sectoren nog steeds merkbaar zijn, blijft het aantal bouw vacatures alleen maar toenemen. Er is ten slotte een woningtekort in grote delen van Nederland.

Toch al meer werkgelegenheid dan in andere branches
Nog een reden dat er steeds ruim voldoende bouw vacatures zijn, is de vergrijzing die in de bouwwereld heerst. Dit maakt dat er steeds dringender behoefte is aan vakmensen zoals metselaars. Tien jaar geleden ging men ervan uit dat robotisering het metselaars vaak overbodig zou gaan maken. Tot op heden blijkt dit allesbehalve het geval. De techniek valt tegen en er is daardoor een ernstig tekort aan gespecialiseerde metselaars. Specialiseer jij je tijdens je opleiding op een bepaald onderdeel van de bouwwereld en word je dus een heuse specialist, ook dan lijkt de kans op een baan echt levensgroot. Het feit dat er ontzettend veel vacatures zijn heeft natuurlijk ook te maken met de omvang van de bouwwereld die gewoon ontzettend breed is en dus sowieso al meer werkgelegenheid dan welke andere branche dan ook biedt.

Bouwprojecten liggen stil tijdens winterse omstandigheden
Reageren op een van de vele vacatures betekent dat de kans groot is dat je daadwerkelijk aan de slag gaat en dus kennis maakt met het fenomeen dat weer- of vorstverlet heet. Zo wordt de periode genoemd die je vanwege winterse omstandigheden niet aan het werk kunt. Voor die periode dat je niet kunt werken, krijg je een passende vergoeding. Werken in de bouw betekent immers dat je zo goed als altijd in de buitenlucht werkt en strenge winters leggen niet zelden allerlei bouwprojecten lam.

Werken in teamverband
Als je plannen hebt om te reageren op een van de vele leuke en interessante bouw vacatures, besef dan wel dat je in staat moet zijn om in teamverband te kunnen werken. In de bouwwereld werk je zelden. Je werkt veelal in teamverband en versterkt elkaar vanuit je specialisme. Op de grotere bouwprojecten tref je daarnaast ook nog eens allerlei andere vakmensen en managers die een oogje in het zeil houden. Bouw vacatures zijn dus gericht op de echte teamspelers. Er zijn vanzelfsprekend ook vacatures in de bouw voor de individualist. Kijk bijvoorbeeld eens bij Bouwselect voor geschikte vacatures.

Morgen al beginnen
Niet voor niets worden jongeren steeds vaker gewezen op de mogelijkheden van de bouwwereld, en dan op alle niveaus. Er is vrijwel altijd werk en binnen de bouwwereld kun je prima doorgroeien terwijl veel mensen die in de bouwwereld actief zijn er nog een studie naast doen. Er zijn bouw vacatures genoeg, als je wilt kun je vaak morgen al beginnen.