Bouw je droomhuis: stappenplan

Geplaatst door

Droom je er al jaren, of eigenlijk je hele leven, om in je droomhuis te wonen? Maar heb je nog niets kunnen vinden wat echt bij je past? Dan kun je hier een realiteit van maken met behulp van de professionals van Livingstone. Ben je benieuwd naar meer informatie? Lees gauw verder.

Woning bouwen in een paar stappen

Stap 1 voor het realiseren van je droom en je droomhuis is een kennismakingsgesprek. Hiervoor kun je gerust een afspraak maken met één van de architecten en bespreken wat voor concept je in gedachten hebt. Zo kun je inspiratie opdoen naar de verschillende mogelijkheden die beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld de deuren, soort dak, maar ook bijvoorbeeld de ramen.

De volgende stap is het maken van een schetsontwerp. In overleg met één van de architecten kan er een ontwerp gemaakt worden volgens de regels van de gemeente, zodat het ook werkelijk gebouwd kan worden zonder enige overlast en problemen. Als dit allemaal in orde is, kan er aan de hand van de schets een prijsopgave opgesteld worden zodat het duidelijk wordt wat voor een budget je nodig zult hebben, maar ook zodat je een duidelijk overzicht hebt van het gehele plan.

Vervolgens is het noodzakelijk dat de juiste vergunningen en overeenkomsten tijdig aangevraagd worden bij de gemeente, maar ook bij de bouwpartner zodat de volgende stap gezet kan worden, namelijk: je huis bouwen. Zo wordt de fundering gelegd door de partner, vindt de afbouw plaatst en kan het bouwen officieel beginnen. Dit gebeurt allemaal met een garantie, dus is de bouw van het huis gegarandeerd volgens de kwaliteit die geleverd moet worden.

Tot slot, als de werkzaamheden zijn voltooid en het huis af is, wordt er een grondige kwaliteitscontrole uitgevoerd en mag je eindelijk je dromen realiseren in je nieuwe woning!