Bomen voor de renovatie van je tuin

Bomen voor de renovatie van je tuin

Geplaatst door

Is je tuin aan verandering toe? Dan is een tuinrenovatie helemaal geen slecht idee. Stap voor stap kom je dichter bij de tuin die jij in gedachten had. Het aanleggen of renoveren van een tuin is een hele klus. Als eerste is daar het ontwerp van de tuin. Weet jij al wat je wilt? Teken het uit of laat een tuinontwerper of hovenier dit uitwerken. Als het ontwerp gereed is kun je daadwerkelijk aan de slag. De tuin dient eerst helemaal leeggehaald te worden. Sommige planten kun je misschien wel hergebruiken en elders in de tuin opnieuw planten. Denk ook na over de elektriciteitspunten in je tuin voor bijvoorbeeld verlichting of waterpartijen. Na de voorbereidingen kan de daadwerkelijke renovatie van start gaan.

De renovatie kan beginnen

Nu de tuin helemaal leeg is, zie je pas hoe groot hij eigenlijk is. Je hebt waarschijnlijk al verschillende ideeën op papier staan. Een waterpartij hier, een bloemenperkje daar en het terras vlakbij de woning. Misschien is een boom in de tuin ook een geweldig idee. Een boom straalt allure uit en geeft je tuin een heerlijk schaduwrijk plekje. Er zijn verschillende bomen te koop voor de tuin. Je kunt kiezen voor een rij bomen, bijvoorbeeld leibomen. Deze bomen zorgen voor privacy en werken als een soort parasol tijdens zonnige dagen. Het is ook een leuk idee om fruitbomen in de tuin te planten. Zo zorg je voor je eigen fruitteelt en maak je bijvoorbeeld de lekkerste appeltaarten en appelmoes met appels uit eigen tuin. Is je tuin niet zo heel erg groot? Dan is een bolboom een goede optie. Deze kleine compacte boom neemt geringe ruimte in beslag, maar geeft je tuin wel een gezellige uitstraling. Welke boom je ook in gedachten hebt, bij de bomen kwekerij vind je wat je zoekt. Daarnaast kunnen zij je uitstekend adviseren over het planten en de verzorging van de bomen.

De klus afmaken

Het is een hele klus zo’n tuinrenovatie. Een klus die je zelf kunt klaren, maar welke je ook kunt uitbesteden aan de hovenier. Het grote voordeel is dat zij dit dagelijks doen en daardoor erg snel de klus kunnen afronden. Door vooraf goede afspraken te maken, alles goed uit te denken en de planten en bomen alvast te bestellen, ben je al een heel eind op weg naar jouw ideale tuin.