Asbestsanering

Geplaatst door

Ziek worden van asbest

Asbest is een natuurlijke grondstof. Dit betekend dat er in Nederland altijd een natuurlijke hoeveelheid concentratie in de lucht aanwezig is. In Nederland is dit zo weinig dat je hier niks van merkt. Tot 1993 werd asbest erg veel geplaatst op dakpannen. Zowel van huizen als van grote schuren. Buiten Nederland om gebeurd het in nog veel meer landen. Zelf nu nog steeds!

De risico om in Nederland in de buitenlucht blootgesteld te worden aan asbest is erg klein. Die kans vergroot op het moment dat je een directe blootstelling aan asbest hebt. Dit kan gebeuren door met hogere concentraties asbest en asbesthoudende materialen in aanraking te komen. Het is erg lastig om te merken of je te veel bent blootgesteld aan asbest. Dit komt doordat je niet gelijk ziek wordt en niet gelijk jeuk of uitslag krijgt. Het kan wel 10 tot 40 jaar duren voordat je klachten krijgt die terug te leiden zijn naar asbest.

Een asbestvezel kan in je lichaam komen als het op je eten of in je drinken zit. Maar daarnaast ook als je het inademd of als het op je lichaam valt. In de meeste gevallen komt asbest je lichaam in door het in te ademen. Vooral de kleinste Asbestvezels kunnen doordringen tot in je longen. Grotere asbestvezels kunnen door je afweersysteem kunnen worden tegengehouden. Het kan voorkomen dat dit niet gebeurd en je lichaam niet in staat is om de asbestvezel op een natuurlijke manier af te breken. Dit kan komen doordat de asbestvezel te klein is om door je trilharen weggesleept te worden maar ook te groot om ingekapseld te worden door je afweersysteem. Als dit gebeurd dat komt de vezel door tot in je longen. In je longen richt hij dan veel schade aan.

Van asbest kun je veel ziektes krijgen. Pleurale plaques, longkanker, mesothelioom en asbestose. Asbestose en longkanker zijn de bekendste van allemaal. Bij asbestose wordt je langzaam kortademig en heb je last van een droge en vaak ook pijnlijke kuch. Daarnaast krijg je pijn aan de borst. Helaas is hier momenteel nog geen behandeling voor. Bij longkanker beschadigen asbestvezels je longweefsel en longcellen. Hierdoor ontstaan er een tumor en wordt je ook gevoeliger om een uitzaaiing te krijgen.

Asbestsanering

Dit alles klinkt heel heftig en ernstig. Dat is het ook. Maar wat kun je hier nou aan doen? Het antwoord hierop is erg simpel. Je moet een goede partij inhuren voor asbestsanering. Deze partij verwijderd uw asbest. Doordat het erg gevaarlijk is om asbest te saneren is het belangrijk dat je dit overlaat aan een specialist. Hardeman Isolatie is gespecialiseerd in Asbestsanering. Zij doen dit al minimaal 20 jaar. Hierdoor hebben zij veel verschillende huizen en loodsen gezien en daarbij asbestsanering gedaan. Dankzij deze ervaring kunnen zij niet alleen grondig al uw asbest  verwijderen, maar dit ook nog eens snel doen. Zij doen ongeveer 1400 meter asbestsanering per dag. Dit is veel meer dan de gemiddelde asbestsaneerder. Hierdoor kunnen ze vol trots de volgende USP vertellen. De eerste dag wordt al het asbest verwijderd, de tweede dag komt het gehele nieuwe dak erop en de derde dag wordt alles afgewerkt. Zo heeft u dus in drie dagen een geheel nieuw dak, zonder asbest! Voor wij beginnen wordt altijd een asbestinventarisatie gedaan. Hierdoor weten wij wat er gedaan moet worden, en u wat het gaat kosten. Wel zo fijn toch?

Asbestsanering verzegeld en wel

Een ander sterk punt van Hardeman Isolatie is dat wanneer uw woning, loods of schuur gesaneerd wordt dit altijd gebeurd met een grote container. In deze container zit een zak waar al uw asbest ingaat. Na de asbestsanering verzegelen ze de zak en de container. Hierna komt er een grote vrachtwagen van Hardeman Isolatie die haalt de container op en brengt de asbest naar een van de speciaal daarvoor bestemde stortplaatsen. Als laatste krijgt u van ons altijd een stortbewijs toegestuurd. Dit is fijn voor uw en onze administratie.