anti graffiti coating

Alles wat je moet weten over anti graffiti coating

Geplaatst door

Als een bedrijfspand of woning beklad wordt met graffiti is dit niet alleen erg vervelend, het is ook een kostbaar probleem. Er wordt namelijk elk jaar weer veel geld uitgegeven aan het verwijderen van graffiti op gevels en gebouwen. Gelukkig zijn er speciale coatings waarmee je kunt besparen op de schoonmaakkosten wanneer je de graffiti laat verwijderen. Deze coating zorgt er namelijk voor dat de graffiti makkelijker te verwijderen is. Een goede schoonmaakbeurt met een hogedrukreiniger is vaak al voldoende om de graffiti te verwijderen. Maar wat houdt zo’n coating precies in? We leggen het je graag uit!

Verschillende soorten anti graffiti coatings

Afhankelijk van de ondergrond en de gevoeligheid van het schoon te maken object is het verstandig om te kijken welke anti graffiti coating geschikt is voor jouw situatie. Zo heb je een semi-permanente coating en een permanente coating. De semi-permanente coating kun je op vrijwel alle ondergronden aanbrengen. De coating maakt het niet alleen makkelijker om graffiti te verwijderen, het beschermd de ondergrond ook tegen vocht en andere vervuilingen. Dat komt omdat het door de aangebrachte coating lastiger wordt voor vocht en vuiligheid om zich aan de ondergrond te hechten. Wel is het belangrijk om te weten dat wanneer je de graffiti gaat verwijderen, je daarna weer een nieuwe coating moet aanbrengen voor een optimale bescherming. Wil je niet na elke schoonmaakbeurt weer opnieuw de coating aanbrengen? Kies dan voor een permanente coating. Met een permanente coating kun je de ondergrond meerdere keren schoonmaken zonder dat deze de coating aantast.  

Graffiti verwijderen van een anti-graffiti coating

Als de ondergrond dus eenmaal beklad is met graffiti, kun je deze gemakkelijk en op een gebruiksvriendelijke manier verwijderen. Het enige dat je nodig hebt is een hogedrukreiniger en warm water. Zoals we net al hebben aangegeven dien je met een semi-permanente coating de coating opnieuw aan te brengen nadat je de ondergrond schoon gemaakt hebt. Bij een permanente coating kun je de ondergrond meerdere malen reinigen zonder telkens een nieuwe coating laag aan te brengen.  

Aanbrengen van de anti graffiti coating

De meeste coatings kun je op meerdere manieren aanbrengen, zowel horizontaal als verticaal. Bovendien is de coating beschikbaar in verschillende kleuren, zodat dit perfect bij de ondergrond past. Bovendien kun je de coating op vrijwel alle intensief gebruikte oppervlakken aanbrengen zoals bestratingen, voetgangerszones, trappen en parkeergarages.  

Succes

We wensen je veel succes met het aanbrengen van een anti graffiti coating. Mocht je toch nog ergens over twijfelen, neem dan altijd voor de zekerheid contact op met een professional.