bouwen van eigen kelder

Alles over het bouwen van je eigen kelder

Geplaatst door

Een kelder dient niet alleen als veilige plaats tegen natuurrampen, maar ook als opslagruimte voor uw spullen. Het is een geweldige plek waar je gemakkelijk je meubels en andere spullen die je niet meer gebruikt kunt opbergen.

De voordelen op een rijtje

Het is heel eenvoudig om thuis een kelder te maken; er zijn echter enkele dingen die je moet overwegen voordat je dit doet. Een kelder heeft verschillende voordelen zoals het verkrijgen van een extra leefruimte of het toevoegen van meer kamers aan jouw huis. Het kan ook de spullen in jouw huis beschermen tegen mogelijke rampen zoals overstromingen en aardbevingen.

Hieronder nog enkele voordelen van een kelder in je huis:

* Het is comfortabel omdat de temperatuur constant is.

* Het is gemakkelijk te bereiken, omdat het direct onder je huis zit.

* Je kunt het gebruiken voor veel verschillende doeleinden.

Hardheid van de grond

Onder de aarde, naast de grond, bevinden zich rotsen, aarde of zand. Het soort grond/gesteente onder jouw huis zal de kosten van het bouwen van een kelder bepalen, omdat de verschillende soorten gesteente verschillende hardheidsgraden hebben. Met dit in gedachten, kan het zijn dat je extra moet betalen als je een kelder wilt bouwen boven op harde rotsen.

Waar moet je rekening mee houden bij het bouwen van een kelder?

Voor het bouwen van een kelder, moet je rekening houden met verschillende dingen, zoals het verlichtingssysteem en de veiligheid ervan, alsmede de ventilatie tijdens de zomer seizoenen. Sommige mensen geven de voorkeur aan het bouwen van hun kelder onder hun huis met behulp van open funderingen, terwijl anderen ervoor kiezen om het te maken met behulp van gesloten funderingen. Gesloten funderingen zijn echter duurder dan open funderingen omdat ze zwaar materieel en arbeidskosten vereisen, maar ze bieden een betere bescherming voor de weer elementen van buitenaf.

Ventilatie in de kelder

Ook is het belangrijk dat je niet vergeet om ventilatie in je kelder te creëren, omdat dit zal helpen bij het handhaven van een goed binnenmilieu, alsmede schade veroorzaakt door schimmelgroei te voorkomen. Deskundigen raden aan om waar mogelijk ramen of ventilatieroosters in je keldermuren te plaatsen voor een goede ventilatie en ook voor energie-efficiëntie.Heb je nog wat meer informatie nodig? Je kunt meer lezen op bouwmaterialenkopen.com.