Aandachtspunten bij het kopen van een steiger

Geplaatst door

Ben je op zoek naar een nieuw rolsteiger voor je klus? Of klus jij gewoon regelmatig thuis? Dan is het altijd gemakkelijk om een steiger van rolsteiger.net in je bezit te hebben. Alleen waar moet je dan op letten bij het kopen van een steiger. In dit artikel geven we een aantal tips.

Hoogte bepalen van de rolsteiger

Alvorens je een steiger gaat kopen is het belangrijk om te weten op welke hoogte er daadwerkelijk gewerkt moet worden. Dit kun je doen door te kijken naar welke klus er regelmatig uitgevoerd dient te worden. Op basis daarvan kun je een inschatting maken over de hoogte van de steiger. Let hierbij wel goed op tussen het verschil tussen de werkhoogte en de platformhoogte van de rolsteiger. De platformhoogte is de hoogte waarop het platform zich zal bevinden, terwijl de werkhoogte de hoogte is waarop daadwerkelijk gewerkt zal worden. Dit is dus altijd iets hoger dan de platformhoogte.

Verschillende type steigers

Onder de steigers wordt er een onderscheid gemaakt tussen de verschillende type steigers. Een rolsteiger wordt voornamelijk gebruikt voor buiten en is heel gemakkelijk te verplaatsen met de bijbehorende wielen. Dit is vaak geschikt voor wat kleinere klussen. Mocht er een klus zijn waarbij voor een langere periode op hoogte moet worden gewerkt? Dan is het verstandig om te kiezen voor een vast steiger rondom de woning. Bij kleine klusjes binnen de woning kan er het beste worden gekozen voor een kamersteiger.

Opbouwen van een steiger

Omtrent het werken en opbouwen van rolsteiger is er sinds 2018 het nodige veranderd. Zo is het verplicht om altijd met 2 personen een steiger op te bouwen en daarnaast moet ook de daarvoor opgestelde opbouwmethode worden gebruikt. Hierdoor is het direct ook een stuk veiliger om met een steiger te werken. Mocht je alleen werken, dan kun je een rolsteiger kiezen welke je alleen kunt opbouwen, maar het kan dan alsnog nooit kwaad om hulp te vragen voor het opbouwen van een rolsteiger.