7 tips van een verhuisexpert

Geplaatst door
  1. Verklein het volume wat verhuist moet worden. Of je nu zelf verhuist of dit uit handen geeft, hoe minder er verhuist moet worden, hoe beter. Met andere woorden, ga eens kritisch door je inboedel. Heb je alles nodig? Zijn sommige spullen niet eens aan vervanging toe? Het is niet alleen praktisch maar lucht ook énorm op. Heb je geen zin in dit allemaal te doen? Klik dan hier
  2. Investeer in goede dozen. Of je deze nu bij een bouwmarkt haalt of bij een erkend verhuisbedrijf. Geloof me, het is de investering meer dan waard. Ze zijn stevig, er past verassend veel in en ze zijn goed te stapelen waardoor de ruimte in bijvoorbeeld een verhuiswagen optimaal wordt gebruikt. Een aanrader die de investering meer dan waard is.
  3. Wanneer je zelf verhuist wil ik je er graag op wijzen dat je beter wat vaker kunt lopen dan 1 keer met teveel. Met oog op veiligheid en blessures is dit echt de beste optie. Lange halen gauw thuis werkt zo niet als het om verhuizen gaat. Alles bewust en met zorg en aandacht wé Dan loop je maar wat vaker op en neer.
  4. Goed labellen is het halve werk. Deel je dozen zoveel mogelijk in op catagorie en label deze per ruimte. Het lijkt even een werkje vooraf maar ik beloof je dat dit – zeker met uitpakken – zoveel tijd scheelt. Als je achteraf zeeën van tijd kwijt bent aan het heen en weer lopen denk je hieraan als eerste terug. Maar écht.
  5. Vraag precies genoeg hulp bij het uitvoeren van je verhuizing. Dit vereist voortschrijdend inzicht en ik zal je uitleggen waarom. Te weinig hulp spreekt eigelijk voor zich. Je werkt je uit de naad en bent na een dag  niet helemaal áf, maar ook nog eens op de helft. Je moet multitasken met taken die niet te multitasken zijn, je hebt geen overzicht of raakt het halverwege in de chaos kwijt. Krijg je een idee? Met teveel hulp sta je elkaar in de weg en is iedereen lang niet zo efficiënt als dat de bedoeling is. Ook niet erg handig. Zet de taken vooraf op papier en kijk wat er te combineren valt. Verdeel vervolgens 1 of meerdere (te combineren) taken per persoon.  Tussendoor kan er altijd nog geschoven worden. Maar dit werkt echt het best!
  6. Probeer alles in één dag uit te voeren. Het is een giga klus, maar is zoveel beter te doen als je weet dat – de fysieke verhuizing in ieder geval- binnen een dag klaar is. Hoe gek het ook klinkt, na dag 1 neemt de motivatie en ook de vaart zienderogen af. Ik kan er een heel verhaal aan wijden, maar dat ga ik niet doen. De boodschap is duidelijk, doe het in één dag.
  7. Vervoer – doe het slim. Verhuis je zelf en regel je een busje? Hou dan het volgende in je achterhoofd als je nieuwe woning buiten je huidige woonplaats is. Regel een verhuurbedrijf met meerdere vestigingen zodat je het busje overal kan inleveren. Deze bestaan in overvloed en schelen je een hoop kopzorgen en overbodige kosten.