woning beveiligen

5 tips om je woning te beveiligen

Geplaatst door

Het komt vandaag de dag nog steeds vaak voor dat ingebroken wordt. Vaak komt dit door slechte beveiliging van het huis en zijn mensen niet op de hoogte van welke opties er zijn om dit te beveiligen. Vandaar dat we hieronder 5 tips zullen behandelen die jouw huis een stuk veiliger zullen maken.

Alarmsysteem

Door een alarmsysteem eenmalig te laten plaatsen in je huis heb je gelijk een all round oplossing voor je beveiliging. Het alarmsysteem zorgt ervoor wanneer een inbreker probeert in te breken, een alarm afgaat wat omwoners en inwonenden alarmeert. Enige nadeel hieraan is dat deze nog wel is onnodig kan afgaan, het is namelijk niet altijd mogelijk om te zien wie of wat ervoor zorgt dat het alarm afgaat. Gelukkig is een beveiligingscamera hier een gemakkelijke oplossing voor.

Sloten

Na enige tijd zijn zelfs de beste sloten aan vervanging toe. Om de zoveel tijd een slotenmaker naar je sloten laten kijken is zeker geen slechte optie. Mocht je nu op zoek zijn naar een slotenmaker in Spijkenisse? Dan is de slotenmeester een echte aanrader.

Dievenklauwen

Een nogal onbekende term is de dievenklauw. Hiermee zijn inbrekers niet meer in staat om ramen en deuren te openen met een breekijzer. De dievenklauw kan gemonteerd worden op zowel ramen als deuren. 

Schakel je buren in!

Mocht je nu voor langere tijd weg zijn en nog niet over een mooi alarmsysteem beschikken? Wees dan vooral niet bang om je buren in te schakelen. Tegenwoordig zijn er zelf groepsapps waarbij buurtbewoners terecht kunnen om ongebruikelijke activiteiten te vermelden. 

Waardevolle spullen

Zorg er ten alle tijden voor dat waardevolle spullen uit het oog zijn. Ga voor je vertrekt naar je bestemming na of dit wel echt het geval is. Het zou erg zonde zijn dat hierdoor een eventuele inbreker zijn kans schoon ziet.

Kortom: Een goede beveiliging van je huis is gemakkelijk te regelen en scheelt je een hoop kopzorgen!