4 tips om een zo’n schoon mogelijk huis te houden

4 tips om een zo’n schoon mogelijk huis te houden

Geplaatst door

Een schoon huis, voor iedereen belangrijk toch? Niet iedereen heeft een even schoon huis en dat maakt ook helemaal niet uit. Toch willen wij iedereen motiveren om een schoon huis te hebben. Dit is niet alleen fijner voor mensen die over de vloer komen, maar vooral ook voor jezelf om prettiger in te wonen. Maar hoe kan je dan het beste je huis zo schoon mogelijk houden? Wij geven in dit artikel 4 tips:

Tip 1: Zorg voor de juiste materialen

Als je niet beschikt over de juiste middelen om schoon te maken dan kan het ten eerste meer tijd kosten en daarnaast kan het je minder snel motiveren om schoon te maken. Zorg daarom dat je een goede stofzuiger, dweil en schoonmaakdoeken met een juist formaat emmer erbij hebt. Je zal merken dat je efficiënter kunt werken en eerder bent bereid te gaan schoonmaken.

Tip 2: Creëer een routine

Vind je het lastig om uit je eigen te gaan schoonmaken. Maak dan vooral voor jezelf een soort planning. Maak je het toilet schoon? Vervang dan gelijk de prullenbak en vul de toiletartikelen aan. Of je gaat bijvoorbeeld stofzuigen, ga dan ook gelijk dweilen! Zo kun je in één moment meerdere taakjes afstrepen.

Tip 3: Taken verdelen

Woon je met meerdere mensen in het huis? Overleg met elkaar wie wat doet. Als jij weet dat je elke week moet stofzuigen, maar daarvoor weet dat je iemand anders de wc verschoont, voelt dat toch als een stukje waardering. Maak hiervoor wel duidelijke afspraken die ook daadwerkelijk moeten worden nagekomen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij elke week aan het schoonmaken bent en de huisbewoners niks doen.

Tip 4: Schakel een professioneel in

Heb je echt geen zin om elke week je huis een grote schoonmaakbeurt te geven, schakel in dat geval een schoonmaakbedrijf voor particulieren in. Zij zijn gespecialiseerd om jouw schoonmaakdiensten gedeeltelijk over te nemen. Je moet natuurlijk nog wel elke dag je vaat doen, maar het is zeker de moeite waard om een schoonmaakbedrijf 1 keer per week of per maand te laten komen. Dan hoef jij het alleen nog maar te onderhouden!