4 tips om altijd de juiste lijmsoort te gebruiken tijdens het klussen

Geplaatst door

Wanneer je als klusser in de slag gaat in je huis, wil je natuurlijk beslagen ten ijs komen. Als je iets moet lijmen kan het best lastig zijn om in te schatten welke lijmsoort je moet gebruiken tijdens het klussen. Het is belangrijk om een goede lijmsoort te kiezen en daarom krijg je van ons 4 tips om altijd de juiste lijmsoort te gebruiken tijdens het klussen.

Tip 1: Weet welk materiaal je gaat lijmen

Er zit nogal een verschil tussen hout en kunststof. Daarom moet je voor die twee materialen ook een andere lijmsoort gebruiken. Kijk daarom voordat je gaat lijmen welk materiaal je lijmt. Is dit hout? Dan gebruik je houtlijm. Ga je aardewerk, glas of metaal lijmen? Dan kies je voor de Twee Componentenlijm.

Tip 2: Kijk ook naar het tweede materieelstuk

Je wilt als het goed is twee dingen aan elkaar lijmen. Het ene stuk kan van hout zijn, maar het stuk waar je het aan vast wilt lijmen van textiel. Daar moet je ook altijd goed naar kijken. Op deze manier kun je gemakkelijk de beste lijm kiezen. Want voor hout en textiel gebruik je bijvoorbeeld textiellijm. Voor beton of steen in combinatie met hout gebruik je polystyreenlijm.

Tip 3: Gebruik de lijmwijzer

Het kan natuurlijk voorkomen dat je twee verschillende materialen hebt, maar geen idee welke lijm je daar nu voor moet gebruiken. Dan kun je een beroep doen op de lijmwijzer. Diverse leveranciers van lijm hebben op hun website dan ook zo’n lijmwijzer staan, waar je je informatie vandaan kunt halen. Je vult de materialen die je wilt gaan lijmen in en dan krijg je de lijm die jij het best kunt gebruiken.

Tip 4: Heb altijd lijm in huis

Voor kleine klusjes is het vaak wel handig om in ieder geval enkele lijmsoorten in huis te hebben. Handige lijmsoorten zijn: alleslijm, secondelijm en montagelijm. Met alleslijm kun je in ieder geval papier, karton, textiel, canvas, metaal, aardewerk, diverse kunststoffen en stukjes hout lijmen. Ditzelfde geldt voor secondelijm, dat als extra voordeel heeft dat het supersnel droogt. Montagelijm is geschikt voor het lijmen van hout, steen, metaal, kunststof en ook tegels. Voor het gemakkelijk online bestellen van lijm bent u bij lijmspecialist mesaproducts.nl aan het juiste adres!